Budapest jövőjét nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, nem is Tarlós István és nem is Karácsony Gergely, hanem a budapestiek írják. Olyan fővárosunk lesz, ahol mindenki részt vesz a közös döntéseink meghozatalában.

Tarlós István és a Fidesz több, mint 1000 milliárd forintot akar haszontalan beruházásokra költeni Budapesten.

De mi lenne, ha végre mi dönthetnénk saját városunk jövőjéről! Te mire költenéd a pénzt? Milyen a te Budapested? Milyen a mi Budapestünk?
Oszd szét 10 darab pontodat az ügyek közt és alkosd meg a jövő Budapestjét!

Pontjaim:
1.
EGÉSZSÉGES BUDAPEST!
Budapesten évente több, mint 2000 ember hal meg légszennyezettséggel összefüggő megbetegedésben.
bővebben
A gépjármű-forgalom korlátozásával, olcsó tömegközlekedéssel, a szennyező tüzelőanyag kiváltásával javítjuk a levegő minőségét. Szűrőprogramokkal elérjük, hogy senki se halhasson meg megelőzhető betegségben. Futópályák, edzőparkok létesítésével, a helyi és biotermelők támogatásával Budapest lesz a legegészségesebb közép-európai nagyváros.
vissza
+
-
2.
MEGFIZETHETŐ LAKHATÁS!
Budapest világelső lett tavaly az ingatlandrágulásban. A Tarlós-korszakban az ingatlanspekulációk is hozzájárultak ahhoz, hogy megduplázódtak a budapesti albérlet- és ingatlanárak!
bővebben
A befektetési célú lakáskiadás és lakásvásárlás szabályozásával, az önkormányzati lakások kiárusításának megszüntetésével, új bérlakás-program elindításával mindenkinek esélyt teremtünk, hogy otthona legyen!
vissza
+
-
3.
FELELŐSSÉG A JÖVŐÉRT!
Tarlós átengedte a kormánynak a főváros oktatási intézményeit. Ezért ma a budapesti családok okkal aggódnak gyerekeik jövőjéért, hiszen az állam nem biztosítja számukra a modern és minőségi oktatást.
bővebben
A főpolgármesternek felelősséget kell vállalnia, hogy a budapesti gyerekek hozzájussanak az érvényesüléshez szükséges tudáshoz. Tanfolyamokat, iskolán kívüli szakköröket, nyelvkurzusokat és informatikai képzéseket indítunk, ösztöndíj- és tehetséggondozó programokat támogatunk a budapesti gyerekek jövője érdekében.
vissza
+
-
4.
ZÖLD BUDAPEST!
A Tarlós-korszak 9 éve alatt fák ezreit pusztították el Budapesten, ezzel tovább súlyosbítva a klímaváltozás hatásait.
bővebben
Átfogó zöldfelületi programot indítunk. Fát csak akkor lehet kivágni Budapesten, ha többet ültetnek helyette. Az elhanyagolt parkokat megújítjuk, a Városligetet visszaszerezzük, új közparkokat létesítünk, elsőként Észak-Csepelen. Minden gyermek születését egy facsemete elültetésével ünnepeljük.
vissza
+
-
5.
OLCSÓ ÉS KÖRNYEZETBARÁT KÖZLEKEDÉS!
A közösségi közlekedés drága, körülményes és elavult. Pont, mint a Tarlós-korszak maga.
bővebben
A jegyeket elektronikussá, időalapúvá tesszük, a bérletárakat drasztikusan csökkentjük. Új P+R parkolókkal és behajtási korlátozással csillapítjuk a gépjármű-forgalmat, bevezetjük az egységes parkolási rendszert. Új sétálóövezeteket és biciklis útvonalakat építünk. Olyan Budapestet akarunk, ahol mindenkinek – az autóval járóknak is – megéri a közösségi közlekedést választani.
vissza
+
-
6.
TÁMOGATÓ VÁROS!
Tarlós nem a szegénységet, hanem a szegényeket üldözi Budapesten. A legkiszolgáltatottabbakat vegzálja, miközben minden évben emberek halnak meg fűtetlen lakásaikban.
bővebben
Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen. Jövedelemfüggő lakbér-támogatást és lakásrezsi-támogatást vezetünk be, hogy senki ne fagyhasson meg saját otthonában. Érdemi segítséget nyújtó szociális támogatási rendszert építünk, hogy senki se kerülhessen utcára. A mi Budapestünk nem bünteti, hanem segíti a legelesettebbeket.
vissza
+
-
7.
TISZTA BUDAPEST!
Tarlós Budapestjét lassan ellepi a szemét, miközben a belvárosban patkányok futkároznak, összeomlott a hulladékszállítás.
bővebben
Az illegális szemétlerakók ellen zéró toleranciát hirdetünk. Újraszabályozzuk a közterületek rendszeres takarításának rendjét, a fővárosi hulladék kezelését. Kulturált közmosdókat építünk, és nem csak a kivitelezésükről, de az üzemeltetésükről is gondoskodunk. Olyan Budapestet teremtünk, ahol mindennek van felelőse, ahol rend és a tisztaság a norma.
vissza
+
-
8.
A KULTÚRA VÁROSA!
A Fidesz agresszív kultúrharcának talán legnagyobb vesztese Budapest.
bővebben
Visszaadjuk a független fővárosi kulturális műhelyeknek azt a támogatást, amit a Fidesz-kormány elvett tőlük. Garantáljuk szabad, politikamentes működésüket. Historizáló emlékművek helyett szerethető közterületi szobrokkal gyarapítjuk a fővárosi értékeket.
vissza
+
-

*-al jelölt mezők kitöltése kötelező!